Hela Människan Huddinge-Botkyrka-Salem

Man trivs där man behövs

Volontär, frivillig, ideell, engagerad… Ja, kärt barn har många namn brukar man säga. I detta fall stämmer det väl. Möt Kerstin Lindström Eitrem en av Hela Människans volontärer.

Varje lördagsmorgon turas de om. De är ett litet gäng med frivilliga som hör hemma i Stuvstakyrkan som ansvarar för secondhandbutiken i Stuvsta på lördagar.

De hjälper kunder, tar betalt och håller iordning. Kerstin Lindström Eitrem, har arbetat som volontär i secondhandbutiken sedan 2020.

– Jag har länge tyckt att det är viktigt att återanvända kläder och prylar eftersom vi inte har oändliga resurser. Att få bidra i ett sammanhang som ger oss möjlighet att spara på miljön känns bra och viktigt. Då jag hörde att det var möjligt att bli volontär i secondhandbutiken anmälde jag mitt intresse.

–Det är tillfredsställande att få vara med och bidra och roligt att träffa nöjda kunder. Ofta blir det små korta samtal med kunder där många kommer tillbaka flera gånger. Jag är imponerad över hur många generösa givare det finns. Och det bästa med att vara volontär är stämningen i butiken och känslan av att få vara med och göra nytta, framhåller Kerstin.

Är du intresserad av att bli volontär? Kontakta volontärsamordnare Harriet Holmgren, 08-534 709 46, harriet.holmgren@helamanniskan.se

Aktuella volontärsuppdrag hittar du här

© Hela Människan Huddinge-Botkyrka-Salem

🍪 Denna webbplats använder cookies

Vi använder enhetsidentifierare för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar även sådana identifierare och annan information från din enhet till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med.