Hela Människan Huddinge-Botkyrka-Salem

Årets julklapp i butik

För trettiosjätte året i rad utser HUI Årets Julklapp som i år är sällskapsspelet. Från fredag 8 december kan du fynda secondhandspel i våra butiker.

De senaste årens oro i världen och det ekonomiska läget får oss att längta efter den tid som var. Vi söker oss till varandra, de små sammanhangen, återupptäcker glädjen genom att förlora oss en stund och koppla bort från världen utanför. Samtidigt växer ny teknik fram och förnyar en klassisk julklapp. När händelser i omvärlden delar oss, är årets julklapp något att samlas kring –sällskapsspelet är Årets Julklapp 2023.

Intresset för sällskapsspel har vuxit den senaste tiden. Populärkulturella fenomen som Queens Gambit och Stranger things har drivit på intresset för såväl brädspel som rollspel. Dessutom används spel allt oftare som pedagogiska verktyg i undervisning och forskning. Brädspelsboomen är här för att stanna.

- Sällskapsspel är en klassisk julgåva som nu återupptäcks av nya generationer. I en omvärld präglad av krig, våld och ekonomiska svårigheter blir sällskapsspelet en möjlighet att för en stund koppla bort världen utanför och istället uppleva samvaron med nära och kära. Sällskapsspelen står för trygghet men också för eskapism och utveckling, säger Emma Hernell VD på HUI

Sällskapsspel är inte längre enbart förbehållna hemmiljön. På många restauranger, barer, caféer, arbetsplatser och co-working spaces erbjuds möjligheten att delta i frågesporter, quiz eller klassiska brädspel. Utvecklingen av ny teknik och spelupplevelser har gjort spelen mer spännande och engagerande. Speciellt "fygitala" spel, som kombinerar klassiska brädspel och rollspel med digitala spelupplevelser. AI innoverar spelbranschen och tar spelandet till en ny nivå.

- Det pågår en ständig utveckling av sällskapsspel. Gamla klassiker fortsätter att vara populära samtidigt som produktutveckling gör spelen fygitala, De är både fysiska och digitala och blandar element från klassiska rollspel, brädspel och digitala spel. Ny teknik som tex AI bidrar till en fortsatt produktutveckling, säger Emma Hernell, VD på HUI.

Från fredag 8 december kan du fynda secondhandspel i våra butiker.

Motivering
Att samlas med nära och kära och få en välbehövlig paus från verkligheten är något vi söker oss till i svåra tider. Samtidigt växer ny teknik fram som förnyar en traditionell produktkategori. Årets Julklapp är en gåva som förenar och skapar samhörighet för svenska folket. Årets Julklapp 2023 är sällskapsspelet.

Om årets julklapp
Med utgångspunkt i rådande samhällstrender och svenskarnas aktuella och framtida konsumtionsbeteenden utses Årets julklapp utifrån tre kriterier, varav minst ett måste uppfyllas:

• Årets julklapp ska representera den tid vi lever i
• Årets julklapp ska vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse
• Årets julklapp ska svara för ett stort försäljningsvärde eller säljas i ett stort antal enheter


© Hela Människan Huddinge-Botkyrka-Salem

🍪 Denna webbplats använder cookies

Vi använder enhetsidentifierare för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar även sådana identifierare och annan information från din enhet till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med.