Hela Människan Huddinge-Botkyrka-Salem

Advent

Vi väntar.

I bilkön. I väntrummet. I telefonkön. På tunnelbanan. Vi väntar på den rätta. På antagningsbeskedet. På att konserten ska börja. På lottovinsten. Vi väntar på värmande mat. På kompisen. På jobbsvar.

På bättre tider. På hopp. På ljuset i mörkret.

Ibland väntar vi bara en kort stund. Andra gånger kan det kännas som att vi har väntat hela livet. Väntan gör oss frustrerade.

Väntan skapar oro.

Väntan gör oss pirriga.

Väntan skapar framtidstro.

Väntan ger oss tid att tänka.

Ibland tar vi den medvetet. Ibland får vi den omedvetet.

För en del är väntan granne med förväntan. Nu börjar den stora ”förväntans-tiden”. Med start nu vid första advent räknar vi ned. Vi öppnar ”lucka för lucka”. Och rätt var det är.

Nr 24.

När vintern är som mörkast bryter ljuset igenom. Vi har väntat och räknat ned. Ordet advent betyder ankomst. Adventstiden firar vi inför julen då Gud kommer till världen och föds som barnet Jesus.

Vad väntar du på?


© Hela Människan Huddinge-Botkyrka-Salem

🍪 Denna webbplats använder cookies

Vi använder enhetsidentifierare för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar även sådana identifierare och annan information från din enhet till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med.